Kimya Programı Öğretim Amaçları

Kimya Programı Öğretim Amaçları

ÖA1 Kimya alanındaki en güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen kuramsal ve uygulamalı bilgilere ve bunları kullanabilme becerisini kazandırmak.

ÖA2 Kimya alanıyla ilgili problemlerin incelenmesi için deney tasarlayıp gerçekleştirme, verileri toplayabilme, sonuçları analiz edebilme ve yorumlayabilme yeteneği kazandırmak.

ÖA3 Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum sergileme gerekliliğinin bilincine sahip olmak ve kimya ve teknoloji ile ilgili bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirmesi gerektiğini kavratabilmek.

ÖA4 Kimya ile ilgili konularda Türkçe yazılı veya sözlü etkin iletişim kurar; alanıyla ilgili bilgileri takip edebilecek ve meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahiptir.

ÖA5 Mesleki sorumluluk ve etik bilincine sahiptir. 

ÖA6 Sosyal güvenlik hakları, iş sağlığı ve güvenliği, kalite yönetimi, girişimcilik, kültürel değerler ve çevre koruma konularında yeterli bilince sahip olabilme ve bu konulardaki bilgilerini toplum yararına kullanması gerektiğini kavratmak.

ÖA7 Yeterli seviyede genel kültüre sahip olmak (anadil, yabancı dil, tarih vb).

Son Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2024, Salı