Lisans Eğitimi

Öğrencilerin bu bölüme başvurabilmeleri için lise diplomasına sahip olmaları ve merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Kimya Lisans programı öğrencilere temel kimya eğitimi vermek üzere planlanmıştır. Bölümümüzde ilgili kanuna göre 7+1 sistemine geçilmiş olup öğrencilerimize 8. Dönem iş yeri eğitimi programı uygulanmaktadır. Öğrencilere araştırma yetkinliğini kazandırmak üzere dört yıllık müfredatımıza ilgili dersler 7+1 sistemine geçiş sürecinde eklenmiştir.

İlk yıl farklı bilgi düzeyine sahip öğrencileri aynı bilgi seviyesine getirmek için fizik, genel kimya ve matematik dersleri verilmektedir. Daha sonraki yıllarda verilen zorunlu dersler kuramsal bilgi yanında öğrencilerin mesleki kariyerlerinde gerekli olacak olan pratik bilgileri de vermek üzere laboratuar çalışmalarını da kapsamaktadır. Öğrencilere laboratuar deneyiminin yanında herhangi bir soruna analitik yaklaşımda bulunabilmek ve karmaşık bilgi ve verileri bilimsel açıdan değerlendirebilme yeteneklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. Öğretim programında ikinci, üçüncü ve dördüncü yıllarda yer alan seçmeli dersler öğrencilerin seçtikleri ve ilgilendikleri alanlarda bilgilerini artırmak üzere tasarlanmıştır. 

Üniversitemizde isteğe bağlı Yabancı Dil hazırlık sınıfı vardır. İsteyen öğrenci hazırlık okuyabilmektedir. Hazırlık sınıfı ile ilgili  bilgi Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında yer almaktadır.

 

2015 ve önceki girişli öğrenciler için Kimya Lisans Dersleri ve Ders içerikleri hakkında tıklayınız.

2016 ve sonraki girişli öğrenciler için Kimya Lisans Dersleri ve Ders içerikleri hakkında tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2020, Cuma